Sahabat

Tuesday, February 26, 2013

Kamera Vs Camera

Bismillah.

Assalamualaikum wbt,

Tajuk kali ini adalah Kamera Vs camera

What the heaven is this?????/ #_@
masyaAllah, barakallah..

Setiap manusia ada impian yang ingin dimiliki, dan camera/kamera ialah satu 'barang' yang tidak berharga jika tidak digunakan dengan sebaiknya mengikut syara'.

Allahumma Solli AlaMuhammad..

Kegunaan kamera ni selaian mengambil gambar juga boleh digunakan untuk merakam video dan subhanAllah amat cantik sekali. tetapi ramai juga yang mempunyai kamera DSLR mengunakan ia sebagai menjana pendapatan sampingan dan sepenuh masa.

Bagi ana punyai kamera sebegitu juga antara sesuatu yang ana impikan dari dahulu lagi (semenjak tingkatan 5) apabila melihat ada kawan-kawan membawanya kekelas untuk mengambil gambar kenang-kenangan. baru ana tau ada kemera besar yang membolehkan menangkap gambar yang cantik!.subhanaAllah =')

- Hanya gambar pengubat hati ^^

Ana niatkan, andainya ana terpilih untuk menjadi 'tuan' kepada kamera seperti ini, akan ana jadikan sebagai hobi mengambil gambar-gambar para alim ulama' yang ana jumpa. Biarlah orang sibuk mengatakan 'boleh buat duit dengan kamera ni.' laa' maaf, bagi ana ianya tidak lebih untuk kegunaan untuk dunia islam khususnya. 

Seperti biasa, semua manusia ada pendapat mereka masing-masing. so kenalah terima pendapat ana yang 'low standert' ni. Itu pun andai ada 'rezeki'. MasyaAllah. 


*Sayang kamera seperti ini hanya untuk market semata-mata.
*Ana ada kamera digital canon. tapi tempat charger dia tertingal kat masjid time maulid Akbar..Sedih!! :'( so bateri da habis,,xboleh guna


-Tingkatkan Solawat pada Rasul junjungan Mulia-
No comments:

Post a Comment